Çanakkale

Ezine'de IPARD Programı toplantısı

11:55 09 Şubat 2016
Ezine'de IPARD Programı toplantısı

Ezine ilçesinde, IPARD Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, Müftülük Toplantı Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, kurumlarınca çiftçi eğitim ve yayım faaliyetleri, bitkisel üretim ve bitki sağlığı hizmetleri, hayvan sağlığı çalışmaları, su ürünleri üretim ve denetim faaliyetleri, gıda kontrolü ve kayıt onay işlemleri gibi geniş bir yelpazede hizmet verildiğini söyledi.

Bu çalışmalarla bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak amacıyla yaklaşık 20 farklı alanda destekleme ödemesi yapıldığını aktaran Eren, "Ezine gibi poli kültür tarım yapılan süt ve süt ürünleri işleme ile zeytin ve zeytinyağı tesisi bakımından güçlü bir ilçeden daha çok proje gitmesi, daha fazla destekleme ödemesi alınabilmesi, daha fazla istihdam sağlanabilmesi için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünde görevli uzmanlar ile 3-4 hafta önce görüşmeler yaptık. Tüm paydaşlarını bilgilendirilmek adına bu toplantıyı düzenlemeye karar verdik" dedi.

Eren'in konuşmasının ardından uzmanlar Gökhan Akça ve Sümeyye Yılmaz tarafından katılımcılara IPARD 1'de yapılan ödemeler, IPARD 2'nin destekleme konuları hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.