Çanakkale

Balıkçının yüzünü köpek balıkları güldürdü

18:34 01 Nisan 2016
Balıkçının yüzünü köpek balıkları güldürdü

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde avcılık yapan balıkçının yüzünü köpek balıkları güldürdü.

Gelibolu Limanı'ndan Doğan Aslan mevkisine balık avlamak için açılan Tufan Ulaş, levrek ve kalkan için ağlarını denize bıraktı.

Bir süre sonra ağlarını toplamaya başlayan Ulaş, çok sayıda pamuk cinsi köpek balığı ve vatos ile karşılaştı. Limana dönen balıkçı ilçede faaliyet gösteren bir firmaya 300 kilogram ağırlığındaki balıkları sattı.

Bu sırada tekneden soğuk hava deposuna taşınan balıkları gören vatandaşlarda köpek balıkları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köpek balıkları ve vatos cinsi balıkları satın alan firma yetkilisi İbrahim Erdoğan, bu deniz canlılarının ihracat yoluyla satıldığını söyledi.

Bu cinslerin iç piyasada alıcı bulmadığını anlatan Erdoğan, "Balıkçılarımızın yakaladıkları bu köpek balıkları ve vatoslar önceden atılırdı. Şimdi ihracatta değerlendiriliyor. Biz burada toplayıp, Eceabat ilçesindeki fabrikaya gönderiyoruz. Oradan da Yunanistan başta olmak üzere yurt dışında farklı ülkelere satışı yapılıyor. Diğer balıklar gibi çok para etmese de, balıkçılarımız en azından denize açıldıkları günün masrafını çıkarmış oluyor. Tabi ki çok yakalanırsa para da kazandırıyor" dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.