Çanakkale

Çanakkale'den kısa kısa

13:57 25 Mayıs 2016
Çanakkale'den kısa kısa

Gelibolu Belediyesince peyzaj düzenlemeleri kapsamında cadde, sokak, kavşak, refüj ve parklara 65 bin çiçek dikildi.

Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent merkezini mevsimlik çiçeklerle donattı.

Bodur cinsi güller refüjleri süslerken, arterlerde ateş, kadife ve petunya cinsi 65 bin çiçek toprakla buluşturuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren yeşil alanları, parkları, kavşakları ve refüjleri mevsime dayanıklı çiçeklerle donattıklarını belirtti.

Özacar, 26 Kasım Caddesi, İskele Meydanı ve Tuğsavul Caddesi'ndeki çalışmaların, Kore Kahramanları Caddesi ile başka noktalarda da yürütüleceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın özellikle refüj ve parklardaki dikim yapılan yeşil alanları ve çiçeklikleri korumaya özen göstermelerini istiyoruz." ifadesini kullandı.

- Biga Anadolu Lisesinde mezuniyet sevinci

Biga Anadolu Lisesinde 132 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul Müdürü Ahmet Dere, lisenin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar 792 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi.

Dere, geçen yıl da 117 mezun verdiklerini belirterek, "Bu öğrencilerimizin 92'si bir yükseköğretim programına yerleştirildi. Geri kalan öğrencilerimizse idealleri farklı olduğu için bir yıl bekleyerek daha ileri bir hedefe kilitlendi. Onlar da inşallah bir üniversiteye yerleşecek. Şu anda 4 yıllık eğitim öğretim sürecini kurumumuzda tamamlamış ve bir bitişin değil, başlangıcın aşamasında olan öğrencilerimi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, dereceye giren öğrencilere plaket verdi. Ardından okul birincisi Cansu Ağırı, mezunlar kütüğüne plaket çaktı.

Öğrencilerin hazırladığı gösterilerle sona eren törene, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.

- Bigaspor'dan öğrenciler için sinema etkinliği

Biga'ya bağlı Yolindi köyünden bir grup öğrenci sinemaya götürüldü.

Bigaspor Kulübü ve bir alışveriş merkezince düzenlenen programda, derslerinde başarı gösteren ve hiç sinemaya gitmemiş öğrenciler, alışveriş merkezindeki sinemada film izledi.

Kulüp Başkanı Mustafa Durak, öğrencilere futbol topu, forma, şort, defter ve sınıfları için saat hediye etti. Öğrenciler de Bigaspor yöneticilerine yazdıkları teşekkür mektuplarını sundu.

Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece sportif etkinliklerle değil, bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle de gündeme gelmek istediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.