Çanakkale

Hamzakoy Plajı "Mavi Bayrak" adayı

11:09 15 Haziran 2016
Hamzakoy Plajı "Mavi Bayrak" adayı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Hamzakoy Plajı, temiz kumu, bozulmamış doğası ve deniz suyu ile Mavi Bayrak adayı plajlar arasında yer alıyor.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından bu yıl tamamı halka açık ücretsiz hale getirilen plaj 570 metre uzunluğa sahip.

Kumsal bölümüne 250 adet hasır şemsiye yerleştirilen plaj, buraya gelen vatandaşların dinlenme ve çeşitli ihtiyaçlarını karşıyalabilmeleri için yeniden donatıldı.

Başkan Özacar, yaz sezonu boyunca halkın güvenle denize girebilmesi için güvenlik ve cankurtaran ekipleri aracılığıyla gerekli tedbirlerin alınacağını, gün boyunca görevli personellerce plajın temizlik ve hijyen bakımlarının yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Plajın deniz suyunun yapılan kontrollerde 'A' seviyede çıktığını ifade eden Özacar, "Can kurtaran kulesinin yanı sıra güvenlik şamandıraları ile emniyet şeridi oluşturacağımız halk plajımızda yine önümüzdeki günlerde iki adet yüzer iskeleyi de halkımızın hizmetine sunacağız. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün düzenli olarak yaptığı analizlerin sonucunda Hamzakoy plajında deniz suyu temizliğinin 'A' seviyesinde çıkması sevindiricidir. Bu nedenle vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile denize girebilirler." diye konuştu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş, ise Hamzakoy’un birkaç eksiği dışında bu kriterlere uygun plaj olduğunu ifade etti.

Plajda incelemelerde bulunduklarını dile getiren Karataş, "Hamzakoy’un Ege ve Akdeniz’deki birçok plajdan çok daha iyi kum kalitesinde olduğunu görüyoruz. Çevre ve temizlik kriterlerine uygun çalışmalar sergileyen Gelibolu Belediyesi’nin Hamzakoy halk plajında önümüzdeki yıl ‘Mavi Bayrak’ dalgalandırması kuvvetle muhtemel." şeklinde konuştu.

Karataş, mavi bayrağın sadece suyun temizliğine verilmediğini, bunun yanında 33 kriterin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.