Çanakkale

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar:

18:50 09 Ağustos 2016
Gelibolu Belediye Başkanı Özacar:

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Anafartalar Zaferi'nin 101. yılına ilişkin, "10 Ağustos, milletimizin zulme ve esarete karşı direnişinin sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Özacar, yaptığı yazılı açıklamada, tarihin en büyük süngü savaşlarından birinin sonucunda elde edilen zaferin yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

Tarihin, İngiliz ve Anzak hücumunun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından püskürtülmesiyle elde edilmiş bir gururu yazdığına dikkati çeken Özacar, şöyle devam etti:

"10 Ağustos, milletimizin zulme ve esarete karşı direnişinin sembolüdür. Şüphesiz bu direniş 101 yıl önce Diyarbakırlı, Edirneli, Kastamonulu, Muğlalı, Rizeli, Konyalı topyekün milletimizin ortak azminin ve kararlılığının bir sonucudur."

Özacar, zaferin, güçlü olanın değil haklı olanın kazanmasının simgesi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sadece bir savaşı değil, kardeşliği ve dostluğu da bu topraklarda görmek mümkündür. Düşmana uzatılan bir yardım elini, yaralı Anzak’ı kucaklayan Mehmetçiğin bedenini, kurulan dostluk selini bu topraklarda görmek mümkündür. Bağımsızlığımızın temelleri bu topraklarda atılmıştır. Kazanılan bu zaferler Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını yakmıştır. Denilebilir ki 10 Ağustos aynı zamanda 30 Ağustos'a giden bir yoldur, Cumhuriyete giden bir yoldur. Bu düşüncelerle Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale'de tarih yazan tüm kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.