Çanakkale

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

01:04 25 Ağustos 2016
AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,''Eğer bu ülkede, 15 Temmuz başarılı olsaydı, sadece siyasi bedel değil, ekonomik bedel de ödeyecektik. Sadece siyasi çalışanlar cezalandırılmayacak ekonomik olarak da çok büyük bir kriz yaşanacaktı. Belki de bu işlem sonucunda Türkiye'nin işgali kolay hale gelecekti. O gün bunun bedelini hep beraber ödedik. Şimdi de gurur duyuyoruz.'' dedi.

Lapseki'de AK Parti ilçe başkanlığınca düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Turan, FETÖ terör örgütünü, Çanakkale'nin simgesi olan ve hainliği temsil eden Truva Atına benzeterek, dış güçler tarafından Türkiye'ye sokulan Truva Atı misali FETÖ terör örgütünü hep birlikte temizleyeceklerini söyledi.

Turan, Bu sürecin atlatılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, ''Siyasi partilerle beraber sivil toplum kuruluşlarımız da adım attılar. Eğer bu ülkede, 15 Temmuz başarılı olsaydı, sadece siyasi bedel değil, ekonomik bedel de ödeyecektik. Sadece siyasi çalışanlar cezalandırılmayacak ekonomik olarak da çok büyük bir kriz yaşanacaktı. Belki de bu işlem sonucunda Türkiye'nin işgali kolay hale gelecekti. O gün bunun bedelini hep beraber ödedik. Şimdi de gurur duyuyoruz.'' diye konuştu.

Bundan sonraki sürecin geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

''Türkiye çok farklı süreçlerden geçiyor. 15 Temmuz gecesi hepimizin ibretle izlediği darbe oldu. Ama geri dönüp baktığımızda, şehitlerimize Allah rahmet etsin demekle beraber çok büyük bir gurur tablosunu yaşadık. Dünyanın çeşitli yerlerinde, demokrasi tabularını yıkmış olduk. Bundan sonraki işimiz bu süreci geride bırakıp, Paralel ile olan kavgada, çalışmada çok sert, çok net, kararlı adım atmak lazım. Ekonomik büyümeyi sağlamamız lazım. Türkiye'nin artık 2023 hedefine daha sert ve emin adımlar ile ilerlemesi lazım. Ekonomik kalkınma olmadan siyasi gücümüz çok zayıf kalacaktır. O yüzden bu son yasalar, torba yasası, varlık yasası ile Türkiye'nin uluslararasında dikkat çekecek çalışmalardır.''




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.