Çanakkale

Gelibolu'da kurban satış ve kesim yerleri hazırlandı

11:02 08 Eylül 2016
Gelibolu'da kurban satış ve kesim yerleri hazırlandı

Gelibolu Belediyesi tarafından hazırlanan kurban satış ve küçükbaş kesim merkezinde peronlar kura çekimi ile sahiplerine teslim edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kurban satış yeri olarak gösterilen bu yerin haricinde herhangi bir noktada satış yapılmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Vatandaşlara Kavaklıtepe köyü yolu üzerindeki küçükbaş kesim merkezi ile büyükbaş kurbanlar için Kaynarca mevkisinde bulunan mezbahada sıraya girmek suretiyle dini ve sağlık kurallarına uygun kasaplı olarak kesim hizmeti verileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belediye ekiplerince hazırlanan kurban satış ve küçükbaş kesim merkezi alanında kurbanlığını seçmeye ve kesim işlemi yaptıracak vatandaşların hijyenik bir şekilde faydalanabileceği otopark, tuvalet, çay ocağı, gölgelik gibi imkanlar hazır hale getirilirken, kurban kesim bedeli olarak makbuz karşılığında 60 lira ücret alınacak. Gelibolu Belediyesi’nin vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve çevre koşullarına uygun kesim yaptırabilmeleri için hazırladığı Kaynarca mevkiinde bulunan mezbahada ise büyükbaş hayvanlar için kurban kesim bedeli olarak 180 lira ücret alınacak. Belirlenen kesim yerleri dışında ve açık alanlarda kesim yapanlar Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'na göre gerekli cezai işlemler uygulanacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.