Çanakkale

Geleceğin sanatçıları Çan'da yetişiyor

11:20 19 Şubat 2017
Geleceğin sanatçıları Çan'da yetişiyor

Geleceğin sanatçıları, Çan Belediyesi Sanat Atölyesinde yetişiyor.

Kültür ve sanat alanlarında faaliyetlerini sürdüren Çan Belediyesi, sanatın, toplumların yansıması, değeri ve parçası olduğu bilinciyle 2010 yılında kurulan sanat atölyesinde geleceğin sanatçılarının yetişmesine olanak sağlıyor.

Seramik, ahşap boyama, ebru, 3 boyutlu rölyef, yağlı boya resim, kara kalem, tuval, keçe, dekoratif öğeler, takı tasarım, taş boyama, kokulu taş ve sabun gibi sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği atölyede kullanılan tüm malzemeler, Çan Belediyesince temin ediliyor.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatın estetik ve derin düşünme imkanı sağlayan farklı bir dünya olduğunu söyledi.

Herkesin her alanda var olamayacağını ifade eden Kuzu, "Ancak olanak sunulursa, insanların kendilerini ifade edeceği veya hizmet edeceği alanlar oluşturulursa, işte o zaman nice başarılara imza atan bireyler, kendilerini en iyi şekilde dile getirebilir. Kimileri sanatıyla, kimileri siyasi arenada, kimileri de başka başka alanlarda hizmet üretir. Biz de tüm benliğimizi adadığımız bu yolda, her alanda, her kesime hizmet etmeyi kendimize düstur edindik ve Çan Belediyesi Sanat Atölyesini hayata geçirdik. Hayata geçtiği andan itibaren de durmaksızın bir talep var çok şükür. Nice çocuk, nice hanım kardeşimiz buralarda sanata dair çok şey öğrendi ve çok şey üretti."

Kuzu, ilçelerinde kültür ve sanat faaliyetlerinin gelişmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.