Çanakkale

"Çanakkale ruhu"nun canlandığı geceyi Çanakkalelilere anlattılar

02:24 22 Mart 2017
"Çanakkale ruhu"nun canlandığı geceyi Çanakkalelilere anlattılar

Çanakkale'de, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı mücadele verirken yaralanan vatandaşlardan ikisi o gece başlarından geçenleri anlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi'ndeki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Moderatörlüğünü İsmail Hakkı Ürün'ün yaptığı etkinlikte konuşan 15 Temmuz gazilerinden Orçun Şekercioğlu, darbe girişimini öğrendiğinde önce arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'ya doğru hareket ettiğini söyledi.

Yeterli tertibat alındıktan sonra işgali önlemek amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geçtiklerini belirten Şekercioğlu, köprüye ulaştıklarında darbecilerin halka ateş etmeye başladığını dile getirdi.

Köprünün çevresinden topladıkları taşlarla hücuma geçtikleri sırada vurulduğunu aktaran Şekercioğlu, 15 Temmuz'un "ölüme gül bahçesinde yürür gibi gidenlerin zaferi" olduğunu ifade etti.

- "Milletin şehadete koştuğu gece"

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde kanlı çatışma yaşanırken içeri girmeyi başaran Abdullah İrgin ise kendisinin Muşlu, eşinin ise Çanakkaleli olduğunu ve Edirne'de yaşadıklarını aktardı.

"Milletin şehadete koştuğu" o gece tesadüfen Ankara'da bulunduğunu bildiren İrgin, "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ne Kürtlüğümü inkar ederim ne de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu inkar ederim. Bunlar tezgahtır. Bizi Türk, Kürt kavgası ile bölmeye çalıştılar. Bunlar şimdi de siyasi kavgalarla bizi bölmeye çalıştılar." diye konuştu.

İrgin, 15 Temmuz'da milletin birlik ve beraberliğinin şahlanışının "Çanakkale ruhu"nu canlandırdığını sözlerine ekledi.

Programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ile gaziler, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.