Çanakkale

İtfaiye Haftası

14:21 27 Eylül 2017
İtfaiye Haftası

Gelibolu Belediyesi İtfaiye Amiri Özcan Başkır, İtfaiye Haftası dolayısıla mesaj yayımladı.

Teşkilat olarak 24 saat göreve hazır olunduğunun ve canla başla ve zamanla yarışarak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladıklarınının aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bizler olay ne olursa olsun vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek en ufak ayrıntıyı da sorumluluğumuz olarak bilip, yapılabilecek müdahalenin en hızlı ve en doğru bir çalışma olmasını amaç edinmekteyiz. Yangınların yanı sıra, doğal afetlere ve kazalara daha hızlı mücadele edecek şekilde gerekli personel ve araç gereçlerle hazır bekliyoruz.

İtfaiye birimimiz, canla başla görevlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımızdan yangın kaza olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı davranmalarını ayrıca dünya ülkelerinde insanların en çok saygı duyduğu meslek olan itfaiyecilik mesleğini gençlerimize ve çocuklarımıza yarınlarında iyi birer itfaiyeci olma yolunda yön vermelerinde yol gösterici olmalarını ve İtfaiyeciliğin ne kadar önemli bir görev olduğunu paylaşmalarını istemekteyiz. Bizler itfaiyeciliğin önemini her yıl okullarımızda sivil savunma haftalarında yaptığımız tatbikat ve eğitimlerde öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm itfaiye teşkilatının haftasını kutlarım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.