Çanakkale

Zonguldaklı madenciler, Çanakkale'de

15:27 26 Ekim 2017
Zonguldaklı madenciler, Çanakkale'de

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, iş elbiseleriyle bindikleri otobüste "koltuklar kirlenmesin" düşüncesiyle ayakta seyahat etmeleriyle gündeme gelen madenciler, hayırsever bir iş adamının davetlisi olarak Çanakkale'ye geldi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda aileleriyle Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret eden madenciler Gökhan Onur, Musa Uğur, Sabahattin Akkoç, Ali Aktaş, Turgay İnam ve Koray Karabacak, iki gün boyunca kentteki tarihi yerleri gezecek.

Madencileri ve ailelerini 57. Alay Şehitliği'nde karşılayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehitlik hakkında bilgi verdi.

Kaşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketin her köşesinden ziyaretçiyi kentte ağırladıklarını söyledi.

Zonguldak'tan Çanakkale'ye gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaşdemir, "Ülkemizde örnek gösterilebilecek, takdire şayan bir hareket sonucunda bütün kamuya mal olmuş misafirlerimizi Çanakkale'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Zonguldak'tan 102 yıl önce de gelen atalarımız, ecdadımız burada destan yazmıştı. Onlar, tünel ve siper kazmada büyük yararlılık göstermişlerdi. Bugün de biz, onların torunlarını Çanakkale'de ağırlıyoruz." dedi.

- "Madencilerin kazdığı tünelleri gördüm"

Çanakkale'ye ilk defa geldiğini belirten madenci Ali Aktaş, "Bu tarihi atmosferi herkesin gelip görmesi, yaşaması lazım. Burası kelimelerle anlatılamaz. Buradaki ziyaretlerimizin ardından Cumhurbaşkanımızın davetiyle Ankara'da 29 Ekim'de gerçekleştirilecek resepsiyona katılacağız. Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde, Zonguldak ve madencilikle ilgili genel bilgileri anlatacağız." diye konuştu.

Madenci Koray Karabacak da "Burada siperleri görünce sanki savaş anlarını yaşamış gibi bir duygu hissettim. Madencilerin kazdığı tünelleri gördüm. Biz de bu işi yapıyoruz. Çok duygulandım." ifadesini kullandı.

Zonguldaklı madenciler, Mecidiye Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı ve Conkbayırı'nı gezecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.