Çanakkale

Şehit Denizaltıcılar Anıtı yeniden düzenlenecek

16:03 25 Ocak 2018
Şehit Denizaltıcılar Anıtı yeniden düzenlenecek

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın hem kendisinin hem de çevresinin düzenlenerek, adına yaraşır şekilde yeniden ziyarete açılacağını bildirdi.

Özacar, Altın Gerdanlık Projesi kapsamında Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nın yerinden kaldırılmasına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nın, Altın Gerdanlık Projesi etaplarından biri olan Orduevi Sahil Yolu Mimari Peyzaj Projesi uygulama alanı içinde kaldığını belirten Özacar, anıtın bu çalışmalar nedeniyle yerinden kaldırıldığını belirtti.

Özacar, anıtın yapılacak çalışmalarla adına yaraşır hale getirilerek, çevre düzenlemelerinin ardından yeniden yerleştirileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Projenin yüklenici firma tarafından tamamlanmasının ardından yerel yönetim olarak anıt ve çevresini bizler yeniden düzenleyeceğiz. Yine bu anıt ile ilgili materyaller belediyemize ait depolarımızda, bakımları yapılarak muhafaza altında alınmıştır. Başta anıtın kaidesinde bulunan olumsuzluklar giderilecek, çevre düzenleme çalışmaları yapılarak Şehit Denizaltıcılar Anıtımız, adına yakışır bir halde yeniden ziyarete açılacaktır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.