Çanakkale

İhtiyaç sahiplerine yardım eli oldular

16:28 19 Şubat 2018
İhtiyaç sahiplerine yardım eli oldular

Çanakkale'de sosyal medya üzerinden tanışıp bir araya gelen 10 kişilik grup, oluşturdukları sayfa ile topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bir süre önce sosyal medya hesapları üzerinden toplanan grup bir site üzerinde "Çanakkale'de Yardım Eli Topluluğu" sayfasını oluşturdu.

Kısa sürede büyüyen grup sayfa aracılığıyla ihtiyaç sahibi aileler için çeşitli ürün ve erzakların bulunduğu malzemeleri toplamaya başladı.

Grup üyelerinden lise öğrencisi Şevval Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, topluluğun sosyal medya hesabı üzerinden bir araya geldiğini söyledi.

Çanakkale'deki esnafların kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Sert, "Sosyal medyadan da bize yardım talepleri ulaşıyor. Biz de 10 kişilik arkadaş grubumuzla ihtiyaç sahibi ailelere bu yardımları elden teslim ediyoruz." dedi.

Topluluğunun Iraklı üyesi Yusuf El Hafız ise Nedime Hanım Meslek Lisesinin aşçılık bölümünde öğrenci olduğunu, sosyal medyadan tanıştığı arkadaşlarıyla 10 kişilik topluluğu kurdukları anlattı.

İhtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Hafız, "Bugün önceden tespit ettiğimiz 10 aileye, bize ulaşan yardımları teslim edeceğiz. Bunların arasında yatalak hastalar ve bebeği olan aileler de var. Onlar için çocuk bezi, emzik, mutfak erzakları gibi ürünlerin yer aldığı paketler hazırladık." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Naldöken de nakit para kabul etmediklerini, sadece yardım malzemeleri alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.