Çanakkale

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:47 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Çanakkale'de yaşayan kadınlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü düzenlenen törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde, Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği (ELDER) ve Kadın Danışma Meclisi (KDM) tarafından düzenlenen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, kadın dernekleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadınlar, ellerinde dövizlerle kadına şiddet, cinsel istismar ve tecavüzleri protesto etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın doğuşunun kadınların erkeklerle eşit olanaklara sahip olma yolunda verdiği mücadelenin başlangıcı sayıldığını söyledi.

Amerika'nın New York kentinde 129 kadın insanca yaşam koşulları istediği için can verdiğini dile getiren Uluşal, "8 Martlar kadın bilincini yükselten bir gün olarak kadın temsili açısından büyük bir anlam taşır. Onun için 8 Martlar ölen tüm kadınlarımıza vefadır, ayrımcılığa hayırdır. Erkek şiddetine hayır kampanyasından dolayı bu seneki temamız kadına yönelik şiddete sıfır toleranstır. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Bir insanlığa ihanettir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.