Çanakkale

Dünya Otizm Farkındalık Günü

18:54 02 Nisan 2018
Dünya Otizm Farkındalık Günü

Gelibolu ilçesinde, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçedeki etkinlikler Gelibolu Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Okul Müdürü İlker Doğan, özel eğitimin beden, zihin, duygu ve toplumsal yönden normal gelişim gösteren çocuklara göre önemli ayrılıklar ve aykırılıklar olan çocuklara yönelik eğitim olduğunu söyledi.

Doğan, özel eğitime tabi olan öğrencilerin başkalarıyla iyi ilişkiler kurduğunu belirterek,şunları kaydetti:

"Özel eğitime tabi olan öğrenciler iş birliği içinde çalışabilir ve çevresine uyum sağlayabilir. Onların üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini, toplum içinde bağımsız yaşamaları ve kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerini, uygun eğitim programlarıyla özel yöntem, personel ve araç-gereç kullanarak eğitim ihtiyaçları, yeterlilikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime, iş ve meslek alanlarıyla hayata hazırlanmaları özel eğitimin amaçları olarak belirtmiştir."

Konuşmaların ardından otizm konulu sunumda katılanlara bilgi verildi ve otizme dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşün ardından Atatürk Kültür Merkezinde otizmli çocukların yaptıkları el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliklere Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.