Çanakkale

ÇOMÜ Tıp, TUS'ta ilk 20 arasında yer aldı

14:52 16 Haziran 2018
ÇOMÜ Tıp, TUS'ta ilk 20 arasında yer aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesinin, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) ilk 20 fakülte arasında arasına girdi.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez yapılan TUS değerlendirmesi kapsamında, puan ortalamalarına göre üniversitelerin başarı sıralaması oluşturuldu. Bu değerlendirmeye göre ÇOMÜ Tıp Fakültesi, ilk 20 fakülte arasına girdi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alper Akçalı, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki 73 tıp fakültesi mezunlarının TUS'taki başarısının ÖSYM tarafından değerlendirilerek raporlaştırıldığını belirtti.

Rapora göre fakültelerinin Klinik Bilimler testinde elde edilen puan ortalamalarıyla Türkiye üniversitelerindeki tıp fakülteleri arasında 20. sırada yer aldığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Tıp Fakültesi olarak bütüncül bir yaklaşımla, kanıta dayalı güncel bilgileri kullanan, koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hekimlik uygulamalarını yerine getirecek hekimler yetiştirme hedefi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda amacımız mezun öğrencilerimizin TUS'ta elde ettikleri başarıyı daha da yukarıya taşımak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.