Çanakkale

AFAD'dan üniversite öğrencilerine seminer

10:11 17 Ekim 2018
AFAD'dan üniversite öğrencilerine seminer

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması" günü dolayısıyla üniversite öğrencilerine eğitim verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenen seminere AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Özden, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

AFAD Müdürü Yılmaz, seminerde yaptığı konuşmada, meydana gelebilecek afetlere ve acil durumlara hızlı, etkin ve başarılı bir şekilde müdahale edilebilmesi için mevcut kaynakların belirlenmesinin, gerekli planlamaların yapılmasının, eğitimler ve tatbikatlar düzenlenmesinin, araç-gereç ve ekipman kapasitesinin geliştirilmesinin, yeni teknolojilerden faydalanılmasının, erken uyarı sistemleri kurulmasının ve kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonun etkin bir biçimde sağlanmasının önemini anlattı.

Açılış konuşmasının ardından AFAD personellerince Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencilerine Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) anlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.