Çankırı

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası

20:07 28 Ağustos 2015
Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde gerçekleştirilen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası, sona erdi. 

Genel klasmanda Türk pilotlardan Hakan Akdere'nin 3. olduğu şampiyonada, İran'dan Sahin Faldiah birinciliği elde etti. Genel klasmanda Fransa'dan Cedric Fechez ise ikinci sırayı aldı. 

Kadınlar klasmanında Türk pilotlardan Merve Gülşah Aslan'ın ilk sırada yer aldığı şampiyonada, Cansu Atabey 3. oldu. Rusya'dan Anna Darchenkova ise ikincilikte kaldı. 

Şampiyonanın son gününde kuzey pistinden havalanan pilotlar, Bayramören ilçesinin ardından Atkaracalar ilçesine hareket etti. Çerkeş'e hareket eden pilotlar, dönüş yaparak yaklaşık 100 kilometre gittikten sonra Çerkeş ile Atkaracalar ilçelerinin arasına iniş yaptılar.

Yarışma koordinatörü Tahsin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalanan pilotların tamamının sorunsuz bir şekilde iniş yaptığını ifade etti. 

Güzel bir uçuş olduğunu belirten Tekin, "Pilotlarımızın tamamı sorunsuz bir şekilde havalandı. Havada yapmaları gereken kuralları yerine getirdikten sonra kendileri için belirlenen güzergahta iniş yaptılar. Hepsi sorunsuz bir şekilde uçuşlarını tamamladı" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.