Çankırı

Kore gazisi, şiirlerinin kitap olmasını istiyor

12:30 09 Ekim 2015
Kore gazisi, şiirlerinin kitap olmasını istiyor

88 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Kurt'un en büyük hayali, kendi yazdığı kahramanlık şiirlerinin kitaplaşması

Çankırı'da yaşayan 88 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Kurt'un en büyük hayali, kendi yazdığı kahramanlık şiirlerinin kitaplaşması.

Kentte askeri zaferler üzerine yazdığı şiirlerle tanınan Kurt, ilerleyen yaşına rağmen hareketli olmasıyla biliniyor.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1950 yılında askere gittiğini ifade etti.

Yaşıtlarına göre küçük göstermesi nedeniyle askere geç gittiğini anlatan Kurt, "Askerliğimi sürdürürken Kore harbi çıktı. Kurada benim de adım Kore'ye gidecekler arasında yer aldı" dedi.

Askerliğini yaptığı Ankara'da Kore'ye gidecek olan askerlerin bineceği trenlerin süslendiğini dile getiren Kurt, önce İskenderun'a, oradan da gemilerle Kore'ye gitmek üzere yola çıktıklarını kaydetti.

Cephenin bir bölümünün Türklere bırakıldığını bildiren Kurt, şöyle konuştu:

"Bize bir cephe verildi, düşmana karşı çarpışıyorduk. Bir gün geri çekilme emri geldi. Biz başta istemedik ama sonra geri çekilmeye başladık. Bu arada 3 gün süren çatışma yaşandı. Ben 2. gece nöbet tutarken bacağımdan yaralandım. Tedavi için Tokyo'ya götürdüler. Bacağımdaki kurşun çıkartıldı. 3 ay boyunca orada tedavi gördüm. İyileştikten sonra tekrar görevimin başına döndüm."

Görevlerinin sona ermesinin ardından Türkiye'ye dönüş yaptığını ifade eden Kurt, Devlet Demir Yolları'nda 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu söyledi.

Kurt, en büyük hayalinin hayatının kitaplaşması oluğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Birçok şiirim var. Bunlar içinde en çok bilinenler Atatürk, Türklük, Kıbrıs, Kore, Çanakkale şiirleri. Eskiden daha çok şiir yazıyordum, şimdi yaşlandım eskisi kadar yazamıyorum. Gaziler gününde şiirlerimi okuyorum. Benim şiirlerim kitap olur, hayatım kitap olur. Yaşadıklarımın, şiirlerimin kitap olmasını istiyorum. Genç nesiller neler yaşadığımızı görürler, bizleri örnek alırlar."

Terörle mücadele etmeye de hazır olduğunu vurgulayan Kurt, "Gücüm kuvvetim yerinde. Tekrar asker olup harbe gitmeye hazırım. Bu vatan için elimden geleni yaparım" dedi.

Kurt, Kore Savaşı'ndan sonra bölgeye iki kez daha gittiğini, şehitler için dualar ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.