Çankırı

Sudan üniversitesi ile işbirliği protokolü

18:52 09 Ekim 2015
Sudan üniversitesi ile işbirliği protokolü

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Sudan'ın Dongola Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren işbirliği protokolü imzalandı

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Sudan'ın Dongola Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dongola Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadeldin İbrahim Muhammed, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı ziyaret etti.

Savaş, konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Çankırı Karatekin Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen akademik kadrosu, teknik ve fiziki altyapısı, ilklere imza atan projeleri ile Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasına girdiğini söyledi.

Kapılarının bilgi birikim ve tecrübelerinden faydalanmak isteyen tüm kurumlara açık olduğunu dile getiren Savaş, "Dongola Üniversitesi ile birçok ilke ve başarıya imza atacağımıza inanıyorum. İki üniversite arasında atılacak imzalar, ileride önemli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayacak. Birlikte kültürlerarası köprü oluşturarak güzel işler çıkacak" dedi.

Muhammed de iki üniversite arasında önemli çalışmalar yapılacağına inandığını söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin Sudan'ın Hartum ve Darfur kentlerinde yaptığı başarılı hizmetleri takip ettiklerini anlatan Muhammed, "Yapılan işbirliği anlaşması ile bu başarılı çalışmaların içerisinde yer alacak olmaktan son derece memnunuz. Anlaşma ile üniversiteler arasında hem öğrenci hem de öğretim elemanı değişimi yapılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki rektör işbirliği protokolünü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.