Çankırı

Çankırı'da refüj ve parklara 340 bin çiçek dikildi

11:49 11 Kasım 2015
Çankırı'da refüj ve parklara 340 bin çiçek dikildi

Çankırı Belediyesi, şehir içi refüjlerle park ve saksılara 340 bin kışlık çiçek dikimi gerçekleştirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çiçeklendirme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında şehir içi refüjler, kaldırımlarda bulunan saksılar ve tüm parkların kış şartlarına uygun mevsimlik menekşelerle süslendiğini söyledi.

Kırmızı, sarı, beyaz, mor ve mavi olmak üzere 5 renkten oluşan 285 bin menekşe dikildiğini bildiren Dinç, "Peyzaj ve düzenleme çalışmalarında ise her mevsime dayanıklı, yazın beyaz çiçek açan, kışın ise yapraklarını dökmeyen 55 bin farekulağı şehrin muhtelif alanlarına dikildi" dedi. 

Peyzaj çalışmalarını yaz ve kış ara vermeden devam ettirdiklerini anlatan Dinç, Çankırı'nın güzel, yaşanabilir ve kent estetiğine sahip bir şehir olması için ekipleri ile çalıştıklarını dile getirdi.

Çankırı halkının huzur ve memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Dinç, "Her dokunuşumuz, yapılan her çalışma ve rötuş, şehrimize artı değer katmak içindir. 340 bin çiçek kullandığımız peyzaj çalışmalarımız tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, ağaçlandırma ve parkların bakım çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.