Çankırı

24 Kasım Öğretmenler Günü

15:00 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, mezarlığı ziyaret ederek hayatını kaybeden öğretmenler dua etti

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, mezarlığı ziyaret ederek hayatını kaybeden öğretmenler için dua etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaşamını kaybetmiş öğretmenler için Kur'an okunmasının ardından Sarıbaba mezarlığı ziyaret edildi. Mezarlıkta Osmanlı dönemi kız mektep okulu öğretmenlerinden Şerife Şaziment'in mezarı ziyaret edilerek dua edildi. 

Okul öğretmenlerinden Yüksel Arslan, yaptığı açıklamada, "Osmanlı Devleti'nin son döneminde, özellikle Abdülhamit döneminde ciddi bir eğitim seferberliği başlatılmıştır. Bugün köklü olarak bildiğimiz birçok üniversitenin ve okulların temeli Abdülhamit döneminde atılmıştır" dedi. 

Şerife Şaziment öğretmenin Çankırı Kız Mektebinde görev yaptığını söyleyen Arslan, "Şerife öğretmen mezar taşından öğrendiğimize göre genç yaşta hayatını kaybeden bir öğretmenimiz. 2 Mart 1901 yılında vefat etmiş. O dönemde bile Çankırı'da kız mektebi olduğunu görüyoruz. Şu anda bunu bilen çok az insan var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.