Çankırı

Çankırı'da kadın hafızlar "taç" giydi

17:15 24 Kasım 2015
Çankırı'da kadın hafızlar "taç" giydi

Çankırı'da kadın hafızlara yönelik 9. taç giyme töreni düzenlendi.

Bahçelievler Sultan Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu tarafından Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Uğur Demirel, hafızlığın çok önemli olduğunu söyledi.

Taç giyecek 5 hafızı tebrik eden Demirel, "Kur'an okuyan mümin, portakal gibidir, kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur'an okumayan mümin hurma gibidir, kokusu yoktur tadı da güzeldir. Kur'an okuyan münafık fesleğen gibidir, kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur'an okumayan münafık Ebu Cehil karpuzu gibidir, kokusu yoktur tadı da acıdır" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise "İslam'da hanımlarımızın değeri çok büyüktür. Peygamberimize ilk inanan bir hanımdır. Bu yüzden İslam'da hanımlarımızın önemi tartışılmaz. Kur'an-ı Kerim'e duyulan ilginin, alakanın her yıl böyle artarak devam etmesi bizi sevindiriyor" ifadesini kullandı.

Ankara Millet Camisi İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Vahdettin Özcan ve Başkan Dinç'e öğrenciler tarafından hazırlanan plaketler hediye edildi.

Konuşmaların ardından 5 hafız, taç giydi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.