Çankırı

Çorap fabrikasında işçilerin zehirlenmesi

03:14 17 Ocak 2016
Çorap fabrikasında işçilerin zehirlenmesi

Çankırı'nın Şabanözü ilçesindeki çorap fabrikasında 100 işçinin zehirlenmesine neden olan kimyasal maddenin kaynağının tespit edilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) çorap fabrikasında 100 işçinin zehirlenmesi ve OSB'nin geçici kapatılmasına neden olan kimyasal maddenin kaynağının tespit edilmesi için AFAD ekiplerince başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Fabrika içi ve çevresinde özel ekipmanla ölçüm yapan ekipler, işçilerin zehirlenmesine neden olan kimyasal maddenin kaynağını henüz bulamadı.

Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzmanlarından Mustafa Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki kimyasal maddenin cinsi ve kaynağını bulmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Fabrika içi ve çevresinde araştırma yaptıklarını belirten Gezer, henüz bir sonuna ulaşamadıklarını bildirdi.

Kullandıkları cihazların işçilerin zehirlenmesine neden olan maddeyi tespit edemediğini vurgulayan Gezer, "Ölçüm cihazlarımız içeriden birşey çıkartamadı. Ölçüm cihazlarımız zehirli endüstriyel kimyasallar ve savaş kimyasallarını ölçüyor. Cihazlarımız bu konuda birşey ölçmedi" diye konuştu.

Araştırmaların devam ettiğini dile getiren Gezer, "Büyük ihtimalle LPG türü bir gaz var. Şimdi arkadaşlarımız OSB'nin içine tekrar ölçüme gidiyorlar" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.