Çankırı

Çorap fabrikasında işçilerin zehirlenmesi

23:06 17 Ocak 2016
Çorap fabrikasında işçilerin zehirlenmesi

Çankırı Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Yılmaz, Çankırı Organize Sanayi Bölgesi'nde yayılan gazdan çorap fabrikasında bulunan işçilerin yanı sıra çevrede bulunan vatandaşların da etkilendiğini belirterek, "Olaydan etkilenen 212 vatandaşımız tedavi altına alınmış, tedavileri tamamlanan 197 kişi hastanelerimizden taburcu edilmiştir" dedi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalışan işçilerin ve gecenin ilerleyen saatlerinde ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların gaza maruz kalmasının ardından solunum sıkıntısı ile Şabanözü Devlet Hastanesine başvurduğunu belirtti.

Çankırı ve çevre illerden 23 ambulans ve 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) Şabanözü Devlet Hastanesine ve olayın gerçekleştiği Organize Sanayi Bölgesine yönlendirildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"115 kişi Çankırı merkezine ve 97 kişi Ankara'daki hastanelere nakledilmek suretiyle olaydan etkilenen 212 vatandaşımız tedavi altına alınmış, tedavileri tamamlanan 197 kişi hastanelerimizden taburcu edilmiştir. Genel durumu iyi olan 15 kişi ise kontrol amaçlı olarak hastanelerde gözlem altında tutulmaktadır ve 18 Ocak 2016 tarihi itibarıyla taburcu edilmeleri planlanmıştır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.