Çankırı

Çankırı'da "Diyanetine Sahip Çık" eylemi

14:30 19 Ocak 2016
Çankırı'da "Diyanetine Sahip Çık" eylemi

Diyanet-Sen Çankırı Şubesi Başkanı Osman Doğan, "Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak, hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez" dedi.

Sendikanın Çankırı Şubesi üyeleri, müftülük önünde toplanarak "Diyanetine Sahip Çık" eylemi yaptı.

Doğan, buradaki konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığına karşı acımasız saldırılarda bulunulduğunu söyledi.

Diyanet'e karşı saldırı dilini kullananların, iyi niyetten yoksun olduğunu ifade eden Doğan, "Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak, hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, topluma Diyanet İşleri Başkanlığının görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi, hiçbir ahlaki değer ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez" dedi.

Diyanet'in, ümmet coğrafyasının tek umudu olduğunu dile getiren Doğan, "Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden ne de ezanı, Kur'an-ı dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bir ve bütün olmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

"Dillerinden kin dökülenlerin, kuruma dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır" diye konuşan Doğan, şunları kaydetti:

"Charlie Hebdo dergisine saldırıları 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar, İstanbul'da yaşanan saldırı için 'katliam ülkesi' diyebiliyor. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi, bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip 'Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu' diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içinde. Diyanet ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir."

Doğan, sendika olarak saldırılar karşısında "Diyanetime dokunma, Diyanetine sahip çık" dediklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.