Çankırı

Çankırı'nın köyünde yaşayan TEOG birincisine validen ödül

14:46 21 Ocak 2016
Çankırı'nın köyünde yaşayan TEOG birincisine validen ödül

Çankırı'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavlarında soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincilerinden olan Sefa Emre Özer ve Şabanözü ilçesinin bir köyünde yaşayan Duygu Yalçıtaş, Vali Vahdettin Özcan tarafından ödüllendirildi.

Özcan, Valilik Birlik Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, iki öğrencinin TEOG sınavında 120 sorunun tamamını yaparak birinci olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Karne öncesi bu başarıdan gurur duyduklarını belirten Özcan, "Güzel bir haberle başlıyoruz. Bizi sevindiren tarafı hem Sefa'nın hem de Duygu'nun bütün soruları doğru olarak yanıtlaması. Tüm çocuklarımız yarın karne alacaklar. TEOG sonuçları da buna denk geldi. Bu mutluluğu paylaşalım diye bir araya geldik" dedi.

Çankırı'nın Şabanözü ilçesi Özbek köyünde yaşayan Duygu Yalçıtaş'ın başarısının çok anlamlı olduğunu belirten Özcan "Çankırı'da eğitimle ilgili zaman zaman sıkıntılar olduğunu sizle paylaşıyoruz ama Duygu kızımız Şabanözü'nün köyünden çıkarak TEOG sınavında önemli bir başarı elde etti. Bu başarı hem Şabanözü eğitimi hem de ilimizin başarısı açısından önemli. Ben, Duygu ile anne-babasını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Çankırı merkezde okuyan Sefa'nın da birinci olduğunu anımsatan Özcan, "İsmet İnönü Ortaokulu bizim gözde okullarımızdan biri. Bu sene Sefa'nın gösterdiği başarı da İsmet İnönü'nün eğitim camiasındaki yerini gösteriyor. Okul müdürümüzü, mili eğitim müdürümüzü, çocuklarımızın anne ve babasını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mili Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da imkanları doğrultusunda çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelinde TEOG sınavına 1 milyon 174 bin 427 öğrencimiz girdi. İlimize baktığımızda ilçelerde 835, il merkezinde de bin 251 öğrenci sınava girdi. Sınava giren öğrenciler arasında iki yavrumuzun soruların tamamını doğru yanıtlayarak birinci olması bizim için çok önemli. Bir anlamda da öğrencilere imkan tanındığında neler yapabildiklerini gösteren bir durum. Fırsat eşitliğinin bir göstergesi olarak görüyorum bunu."

Veliler ise başarının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Özcan, törende Sefa ve Duygu'ya teşekkür belgesi ile küçük altın hediye etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.