Çankırı

Kar kış demeden ayakta gazete okuyorlar

12:22 27 Ocak 2016
Kar kış demeden ayakta gazete okuyorlar

Çankırı'da vatandaşlar, 30 yıl önce başlatılan uygulamayla bir parktaki panolara yerleştirilen yerel gazeteleri, kar kış demeden ayakta okuyor.

Şehirdeki okuma oranını artırmak amacıyla 1986'da dönemin Belediye Başkanı Mustafa Kale ve eski gazeteci Aydın Demiröz'ün girişimiyle Karatekin Parkı'ndaki panolara günlük asılan gazetelere, vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Panodaki gazeteleri her gün takip eden emekli Ömer Faruk Karlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıldır Çankırı'da yaşadığını söyledi.

Her sabah ilde çıkan 4 yerel gazeteyi okumak için parka gediğini anlatan Karlık, "Sabahları 10.00'da Karatekin Parkı'na mahalli gazeteleri okumak için gelirim. Şehirle ilgili ilk haberi buradan alırım. Uzun zamandır bu alışkanlığım devam ediyor" dedi.

Birçok insanın haberleri buradan aldığını belirten Karlık, "Yaz kış fark etmez. Bugün mesela hava eksi 7 derecede ama insanlar gelip gazete okuyor" diye konuştu.

Yılmaz Öztürk de yerel gazetelerin her gün parktaki panoya asılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Burada gazete okumanın alışkanlık haline geldiğini ifade eden Öztürk, "Her sabah gelip gazeteleri okuyorum. Bütün haberleri buradan alıyorum. Kar kış fark etmiyor, devamlı gelerek gazeteleri okuyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.