Çankırı

Lise öğrencilerinden "kadın cinayetleri"ne tepki yürüyüşü

12:40 27 Şubat 2016
Lise öğrencilerinden "kadın cinayetleri"ne tepki yürüyüşü

Çankırı'da bir grup lise öğrencisi, yürüyüş yaparak kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik tacizlere tepki gösterdi.

Çankırı Belediyesi önünde toplanan ve kız öğrencilerden oluşan 50 kişilik grup, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Tecavüze idam", "Kadın cinayetlerine sessiz kalma" şeklinde slogan atarak Karatekin Parkı'na kadar yürüdü.

Burada öğrenciler adına konuşan Sema Tuna, kadın cinayetlerine sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Kadının adının olmadığını belirten Tuna, şöyle konuştu:

"Tecavüze uğrayıp yakılanımıza 'Özgecan', tecavüzcüsünü öldürdüğü için müebbet yiyenimize 'Nevin' diyoruz. Çocuk yaşta evlendirilirsek 'Ünzile' oluyor adımız. Buna dayanamayıp intihar edersek 'Suzan', müzik yarışmasına katıldığı için töre cinayetine kurban giden ama ölmeyenimizi 'Mutlu' diye çağırıyorlar. Sevdiği adama kaçıp töre cinayetiyle öldürülenimize 'Fidan', 16'sında hayatının en güzel çağında vurulanımızı 'Elif Zelal', öğretmeni tarafından tecavüz edilip susturulanımızı ve buna dayanamayıp intihar edene 'Cansel Buse' diyorlar."

Kadınların sadece hikayesi olduğunu anlatan Tuna, "Kadının adı yok bayım, sadece hikayesi ve elinden alınmaya çalışılan hayatı var. Belki de buraya yazılacak sıradaki isim benimki ya da seninki. Susma, duyur sesini" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.