Çankırı

"Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması" bölge finali yapıldı

15:23 08 Nisan 2016
"Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması" bölge finali yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması'nın finali Çankırı'da yapıldı.

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde Ahmet Yesevi Camisi'nde düzenlenen programa Ankara, Kastamonu, Bartın, Karabük, Sinop, Kırıkkale, Çorum, Bolu ve Çankırı'dan 12 imam hatip lisesi öğrencisi katıldı.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İçerde manevi bir havanın haim olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Hem kendine hem vatanına hem de insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek, biz eğitimcilerin en önemli düsturlarındandır. Bu düsturları yerine getiren en önemli okullarımızdan biri de imam hatip liseleridir. İmam hatipliler gerek programı, gerek yetiştirdiği insan profili, gerekse bugüne kadar yetiştirdiği örnek insanlarla her türlü övgü ve takdire layık okullardır." dedi.

Daha iyi ve güzeline ulaşmak için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini dile getiren Yazıcı, yarışma vesilesi ile gönül, birliktelik ve kardeşlik ortamı oluştuğunu anlattı.

Çankırı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Gündoğmuş'un Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından öğrenciler sırayla minbere çıkarak hutbe okudu. Yarışmada Ankara Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Durmuş birinci, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Darılgeç ikinci, Sinop Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ünal Kara ise üçüncü oldu.

Bölge birincisi Durmuş, önümüzdeki haftalarda yapılacak Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.