Çankırı

"Davos değil Ilgaz Dağı konuşulacak"

17:49 20 Nisan 2016
"Davos değil Ilgaz Dağı konuşulacak"

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Ilgaz önemli toplantıların yapıldığı bir yer olacak. Davos değil artık Ilgaz Dağı konuşulacak." dedi.

Vali Özcan, Valilik Birlik Salonu'nda gerçekleştirilen 2016 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2016 yılı yatırım programının mart ayı sonu itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle bazı proje ve çalışmalarda gecikmelerin olabileceğini aktardı.

Bu yılın yatırım programında Çankırı'da 439 projenin yer aldığını aktaran Vali Özcan, toplam proje tutarının yaklaşık 2,6 milyar lira olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Ilgaz Dağı'nın geçtiğimiz hafta bakanlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Özcan, "Geçtiğimiz hafta bakanlarımız Ilgaz'a gelerek burada önemli bir toplantı yaptılar. Böyle bir toplantının burada yapılması bizim açımızdan oldukça olumlu" dedi.

Ilgaz'a önemli yatırımlar yapılacağını belirten Özcan, "Çankırı'daki ikinci turistik yolumuz olan Ilgaz Dağı'ndaki Kadın Çayırı yolu projesi yatırım programına girdi. 5 milyon 350 bin liralık proje tutarıyla yatırım programında yer aldı. Bu yol Kütür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak." diye konuştu.

Ilgaz Dağı'nı geçtiğimiz aylarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ziyaret ettiğini anımsatan Özcan, şunları söyledi:

"Biz de bakanımızı geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek çalışmalar hakkında kendisiyle görüştük. Bakanımız Ilgaz Dağı'na çok ciddi yatırımlar yapılması talimatı verdi. Sayın Eroğlu Ilgaz'ın uluslararası toplantıların yapılabileceği yer olacağı öngörüsünde bulundu ve bize talimat verdi. Bölge müdürlerimiz konuyu takip etsin. Bölgeye çok önemli ve büyük yatırımlar yapılacak. Ilgaz önemli toplantıların yapıldığı bir yer olacak. Davos değil artık Ilgaz Dağı konuşulacak. Manisa Spil Dağında olan yatırımların daha fazlası Ilgaz Dağımızda olacak."

Kurum temsilcilerinin yatırımlar hakkında bilgi vermesinin ardından toplantı sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.