Çankırı

Şehit astsubay Uyanık son yolculuğuna uğurlandı

18:11 29 Nisan 2016
Şehit astsubay Uyanık son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Serdal Uyanık'ın (31) cenazesi memleketi Çankırı'da defnedildi.

Şehit Uyanık'ın cenazesi Ilgaz Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Tören öncesinde eşinin tabutuna sarılan Candan Uyanık, "Serdal bizi bırakma, ben çocuklarına ne diyeceğim, babanız öldü diye nasıl söyleyeceğim?" diye ağıt yaktı. Eşinin tabutundan ayrılmak istemeyen Uyanık'ın bayılması üzerine sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Hatice Uyanık da bir süre oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.

Ilgaz Merkez Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından törenin yapılacağı yere gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baba Halit Uyanık'a başsağlığı diledi.

Baba Uyanık, Bakan Eroğlu'na "Beni oğlumun yerine gönderin. Ben de onlarla 18 ay mücadele ettim, yine ederim. Beni gönderin" diyerek ağladı.

Kılınan cenaze namazının ardından Uyanık'ın cenazesi "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenaze aracına bindirildi. Uyanık'ın cenazesi konvoy eşiğinde Yuvasaray köyüne götürüldü.

Şehit astsubay Uyanık'ın naaşı, aile mezarlığında toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.