Çankırı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy:

16:21 03 Mayıs 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Aile içi istismarlar, yakın akraba istismarları bugün dünyanın baş etmekte en fazla güçlük çektiği ve mücadele ettiği sorunların başında geliyor." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Ersoy, Vali Vahdettin Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Ersoy, burada yaptığı konuşmada, hizmetlerini yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti. "Son yıllarda hükümetimizin uyguladığı sosyal politikalarla devletimizin uzanmadığı hiçbir fakir, kimsesizin kalmadığı bir Türkiye özleminde hizmetlerimizi vermeye ve bunları yaygınlaştırmaya devam ediyoruz." diyen Ersoy, zaman zaman eksikliklerin yaşanabileceğini söyledi.

Bir gazetecinin, çocuk istismarı konusundaki sorusu üzerine Ersoy, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin belki en sorunlu ve bir anlamda da devletin şefkat eline en muhtaç kesimler bizim çalışma alanımız. Ne kadar iyi yapmaya çalışırsanız çalışın zaman zaman bu alanda istismara kalkışan insanlar olabilir. Bakanlık olarak her türlü istismara karşı sıfır toleransla özellikle mağdurların haklarının korunması sürecinde her türlü desteği vererek mücadele etmeye devam ediyoruz. Kurumlarımızda yapılması gereken kurumsal değişiklikleri yapıyoruz. Çankırı'da olan hadiseyle ilgili olarak da hadisenin duyulmasıyla birlikte devletin bütün kurumları üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. "

İstismar konusunun topyekun mücadele ile çözülebileceğini ifade eden Ersoy, "Türkiye'deki bütün çocuklar, bütün kadınların bu tür istismarlardan etkilenmemesinin yolu topyekun bunlarla mücadele etmektir. Bakanlığımız bu alandaki çalışmaların belirlenmesinden sorumlu olabilir ama tek başına bir bakanlığın sorunu olarak küçümsenecek, azımsanacak bir sorun değildir bu." değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın istismar konusuyla mücadele ettiğine dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti:

"Dünyanın baş etmekte en fazla güçlük çektiği sorunlardan bahsediyoruz. Çocuklar ve kadınların istismarlarından. Aile içi istismarlar, yakın akraba istismarları bugün dünyanın baş etmekte en fazla güçlük çektiği ve mücadele ettiği sorunların başında geliyor. Bu sorunlarla hem hukuki alt yapımızla, hem sosyolojik alt yapımızla hem de kültürel altyapımızla mücadele etmeliyiz. Yarınların bugünlerden daha iyi olacağını ümit ediyoruz ve bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.