Çankırı

Olimpiyat şampiyonu ağabey, kardeşini Dünya Şampiyonası'na hazırladı

11:12 04 Mayıs 2016
Olimpiyat şampiyonu ağabey, kardeşini Dünya Şampiyonası'na hazırladı

ÖZGÜR ALANTOR - İşitme engelliler olimpiyat şampiyonu Seyfettin Karadeniz, Avrupa şampiyonu olan kardeşi Seyfullah Karadeniz'i İran'da yarın başlayacak İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırladı.

Kariyerinde işitme engelliler olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra pek çok gümüş ve bronz madalya bulunan Seyfettin Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme engellilerin yanı sıra, engelsizler kategorisinde de çok sayıda Türkiye şampiyonluğu ve bir de dünya ikinciliği olduğunu aktardı.

Aktif güreşi bıraktığını, antrenörlük yaptığını belirten Karadeniz, doğuştan işitme ve konuşma engelli olan kardeşi Seyfullah Karadeniz'i Dünya Şampiyonası'na hazırladığını söyledi.

Kardeşinin güreşte dünya ikinciliği, Avrupa şampiyonluğu başta olmak üzere birçok derecesi olduğunu ifade eden Seyfettin Karadeniz, "Kardeşim önceden dünya ikincisi, olimpiyat üçüncüsü ve Avrupa ikincisi oldu. O zamanlar tam randımanla çalışmıyorduk. Ben güreşi bıraktıktan sonra randımanlı bir şekilde çalışmaya başladık. Programlı bir şekilde çalıştık ve 2015 yılında Gürcistan'ın Batum kentinde yapılan İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda 85 kiloda Avrupa şampiyonu oldu." dedi.

İran'da yarın başlayacak İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda da kardeşinden aynı başarıyı beklediklerini dile getiren Seyfettin Karadeniz, şunları kaydetti:

"Kardeşimin ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Çok çalıştı ve bize en iyi madalyayı getirecektir. Geçen yıl eylül ayında Avrupa şampiyonu oldu. Üzerinden çok zaman geçmedi, formu hala yerinde. İki tane kamp yaptı. Bu kamplar dışında da haftada en az üç gün güreş yaptık. Onun dışında teknik çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Kardeşimin hazır olduğuna inanıyorum. İnançla çıkıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir."


- Kardeşinin hem kulağı hem dili


Kardeşinin doğuştan işitme problemi olduğunu, bu yüzden konuşamadığını belirten Seyfettin Karadeniz, aralarında çok özel diyaloglarının olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kardeşim doğuştan işitme engelli. Dışarıda belki kardeşiyle iletişim içinde olmayanlar, akşamdan akşama görüşenler veya aylarca, yıllarca görüşmeyenler var. Biz hiç kopuk olmadık. Hayatımızın her evresinde hep yan yana olduk, hayatımızı şekillendirdik. Kardeşimle aynı zamanda bacanağız. Evlerimiz de yan yana. Her zaman onun yanındayım."


- "Sporda kardeşime ayrıcalık yapmıyorum"


Seyfettin Karadeniz, kardeşi de olsa antrenmanlarda Seyfullah Karadeniz'e ayrıcalık yapmadığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Normal antrenman neyse onu yapıyoruz. Yani antrenman yaparken ne kadar da kardeşim olsa 'şunu yap' dediğim zaman hiç beni geri çevirmez. 'Şu programı uygulayacaksın' dediğim zaman onu yapar. 'Sahada 30 tur koş' desem, koşar gelir. Sözümden çıkmaz. Birbirimizle bağlarımız kuvvetli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.