Çankırı

Çankırı'da çiftçilere damızlık koç dağıtıldı

17:15 17 Mayıs 2016
Çankırı'da çiftçilere damızlık koç dağıtıldı

Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Koyunculuğun Geliştirilmesi ve Irk Islahı Projesi" kapsamında çiftçilere 70 damızlık koç dağıttı.

Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen dağıtımda konuşan Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, projenin, koyun ve keçi ıslahı amacıyla bakanlık tarafından 2009 yılından beri devam ettirildiğini söyledi.

Çiftçilere yapılan destekler hakkında bilgi veren Çakır, "Projenin başlangıcından bugüne kadar 434 yetiştiricimize 521 baş damızlık koç dağıtımı ve 24 adet Ankara tiftik keçisi dağıtımı yapılmış olup, bugüne kadarki proje tutarı 512 bin 150 liradır." dedi.

Çankırı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam ise, koyun ıslahı ve verimliliğini artırmak amacıyla birlik olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Köylerin göç verdiğini ve göçün önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Susam, çiftçilere destek amacıyla bugün 70 koç dağıttıklarını dile getirdi.

Programa katılan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, kura çekerek çiftçilere damızlık koçlarını teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.