Çankırı

Orman köylülerine destek devam edecek

18:28 17 Mayıs 2016
Orman köylülerine destek devam edecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayan vatandaşlara desteklerin bu yıl da devam edeceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığı vurgulandı.

Verilen desteklemelerden Çankırı'daki orman köylülerinin de faydalandığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Çankırı'da güneş enerjisi, mantolama, kat kaloriferi, fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, manda yetiştiriciliği ve kürk hayvancılığı gibi konularda orman köylülerine 11 milyon 230 bin lira kredi desteği sağladı. 3 bin 171 aileye güneş enerjisi, 2 aileye mantolama, 133 aileye kat kaloriferi, 32 aileye fenni arıcılık, 204 aileye süt sığırcılığı, 94 aileye süt koyunculuğu, 30 aileye besi sığırcılığı, 18 aileye manda yetiştiriciliği ve 10 aileye kürk hayvancılığında olmak üzere toplam 3 bin 694 aileye 11 milyon 230 bin lira tutarında kredi desteği verildi."

Açıklamada, bu yıl içerisinde 120 aileye 1 milyon 600 bin lira kredi desteğinin verilmesi planlandığı ifade edilerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun da bu tür projeleri desteklediğini vurgulandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.