Çankırı

Hakim ve savcılar sebze yetiştirerek stres atacak

12:38 31 Mayıs 2016
Hakim ve savcılar sebze yetiştirerek stres atacak

Çankırı Adliyesinin bahçesinde oluşturulan alanda hakim ve savcılar ile diğer personel sebze yetiştirebilecek.

Çankırı Adliyesinin arka bahçesinde oluşturulan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Etkinlik Bahçesi ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Uzun Dinlenme Bahçesi'nin açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Hakim ve savcıların her biri ile diğer adliye çalışanlarına belirli alanların tahsis edildiği etkinlik bahçesinde adliye personelinin zaman geçirerek stres atması amaçlanıyor. Alanda, ilerde "en güzel bahçe yarışması" da düzenlenmesi planlanıyor.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, etkinlik bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, projeyi çok önemsediğini söyledi. Uyguladıkları projenin Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Kaya, "Adliye binası olan yerlerde ilk kez yapılan bir proje. İnşallah örnek oluruz. Biz bunu yaptık, diğer arkadaşların da yapabileceğine inanıyorum." dedi.

- Alanda domates, biber, salatalık, marul, maydanoz yetiştirilecek

Çalışmayı adliye çalışanlarının stres atması için hayata geçirdiklerini belirten Kaya, şunları söyledi:

"Hakim ve savcı arkadaşlarımız ile diğer personelimizi stresli ortamdan uzaklaştırmak istedik. Adliye personeli için hobi ve etkinlik bahçesi denilebilecek bir alan oluşturduk. Bir kısmını da mesai dışındaki zamanlarını geçirebilmeleri için piknik ve dinlenme alanı yaptık. Bu alanlara yargı şehitlerimizin ismini koyduk."

Kaya, projeleri sayesinde çalışanların toprakla uğraşacağına işaret ederek, "Hakim ve savcılarımızın stresli işleri var. Onları bu stresten uzaklaştırmak için küçük alanlar vererek toprakla uğraşmalarını istedik. Bu alanda domates, biber, salatalık, marul, maydanoz gibi ürünleri yetiştirerek toprakla buluşacaklar. Dinlenme bahçesinde de kameriye, dinlenme ve piknik alanı, çocuklar için oyun parkı bulunuyor." diye konuştu.

Adliye çalışanlarının da bahçede yeri bulunduğunu kaydeden Kaya, "Arkadaşlarımız mesai dışında zamanlarını burada değerlendiriyor. Personelimizin birlikte çalıştıkları amirleriyle resmiyetten uzak beraber olmalarını sağladık. Onlar da çok mutlu oldu. Tarla işlerinde paylaşım yapıyorlar. Hafta sonları çocuklarımızla geliyoruz. Burada stres atıp, sebzelerden alıp yiyorlar." ifadelerini kullandı.

Etkinlik bahçesini yaparken giderleri devletin bütçesinden karşılamadıklarının altını çizen Kaya, belediye başta olmak üzere kurumların destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Kaya, dinlenme bahçesini hafta içinde, işleri için adliyeye gelen vatandaşların da kullanabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.