Çankırı

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

16:45 14 Haziran 2016
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Çankırı'da, Jandarma Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş,100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın gurur, onur, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Jandarmanın 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu anlatan Altıntaş, şöyle konuştu:

"Jandarma Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Her zaman halkının yanında yer aldık. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir."

Konuşmanın ardından kutlamalar kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında birinci olanlara ödülleri verildi.

İzlenen tanıtım filmlerinin sonrasında fuaye salonunda açılan jandarma sergisi gezildi.

Progmrama, Çankırı Valisi Mesut Köse, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Aykurt, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.