Çankırı

Çankırı'da mahalle iftarı

22:26 17 Haziran 2016
Çankırı'da mahalle iftarı

Çankırı'da belediyece kurulan mahalle iftarında 5 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Pazar Pazarı mevkisinde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar sofrasında, vatandaşlar, ezanın okunmasıyla dua ederek, iftarını yaptı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle iftarlarının başladığını ve Ramazan süresince kentin birçok noktasında iftar sofrası kuracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Dinç, "Mahalle iftarlarımıza başladık. Mahalle iftarlarımız büyük bir coşku, katılım ve bereketle sürüyor. Bugün pazar pazarındayız. Yaklaşık 5 bin hemşehrimizle birlikte iftarımızı aşacağız." dedi.

Sokak iftarlarının Çankırı'da gelenekselleştiğini dile getiren Dinç, "Mahalle iftarlarımız, birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi, paylaşma ve dayanışma duyularımızı artırıyor. Ramazan-ı şerifin manevi ikliminde insanların birbirine olan sevgileri, bağlılıkları ve kardeşlik duyguları artıyor." diye konuştu.

Kaybolmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatmak istediklerini belirten Dinç, "Biz mahallelilik kültürünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Eski kaybolmuş değerlerimizi bu güzel manevi iklimde artırmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.