Çankırı

Çiçek diken kadınların ramazanda zorlu mesaisi

15:14 22 Haziran 2016
Çiçek diken kadınların ramazanda zorlu mesaisi

Çankırı'da sokaklara çiçek diken kadınlar, 40 dereceyi bulan sıcakta oruçlarına ara vermeden çalışıyor.

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak kentteki sokak ve caddelere çiçek diken kadınlar, kavurucu güneş ve sıcağa rağmen ne işlerine ne de oruçlarına ara veriyor.

Çiçek diken kadınlardan Şehri Mantar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır bu işi yaptığını söyledi. Daha önceki yıllarda yevmiyeci olarak çalışırken bu yıl İŞKUR aracılığıyla çalışmaya başladıklarını bildiren Mantar, "İkisi erkek üç çocuğum var. Eşim rahatsız olduğu için ben çalışıyorum. Ben çalışmasam eve ekmek girmeyecek, o yüzden çalışmalıyım." dedi.

Sıcağın etkilemesine rağmen oruçlarına ara vermediklerini vurgulayan Mantar, "Güneşin altında 40 derece sıcakta çalışıyoruz. Sıcakta dayanamadığımız yerde başımıza su döke döke çalışıyoruz. Orucumu bozmam." ifadesini kullandı.

İşçilerden Zülfiye Yaman ise bugüne kadar pek çok işte çalıştığını dile getirdi. Eşinin engeli nedeniyle çalışamadığını anlatan Yaman, şöyle devam etti:

"Eşim çalışamadığı için ben çalışıyorum. Onun engelli maaşı var ama yetmediği için ben de çalışmak zorundayım. Bu şekilde hayatımızı idare ettiriyoruz. Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceye kadar yükselmesine rağmen oruçlu olarak çalışmaya devam ediyoruz."

Gülseren Yeşildağ da ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Üç çocuğunun okuduğunu belirten Yeşildağ, "Allah razı olsun, kitabına kalemine yardım ediyorlar ama yine de yetiştiremiyoruz. İki çocuğum lisede okuyor, oğlum 4 senelik üniversiteye gidecek. Onların eğitimi için çalışıyoruz. 40 derece değil, 50 derece de olsa çalışırız." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.