Çankırı

Gazi Çocar, yeniden terörle mücadelede görev almak istiyor

11:43 06 Temmuz 2016
Gazi Çocar, yeniden terörle mücadelede görev almak istiyor

ÖZGÜR ALANTOR - Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi edildikten sonra Çankırı'daki baba ocağına dönen Uzman Çavuş Burak Çocar, yeniden terörle mücadelede görev almayı istiyor.

Şırnak'ta 30 Nisan'da terör örgütü PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan Çocar, GATA'da tedavi edildikten sonra memleketi Çankırı'ya döndü. Çocar, 3 yılın ardından bayramı ailesiyle geçiriyor.

Çocar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerle girdikleri çatışmada boynundan vurulduktan sonra Ankara'ya getirildiğini, GATA'da 50 gün tedavi gördüğünü anlattı.

Bu sürenin 25 gününü yoğun bakımda geçirdiğini bildiren Çocar, ailesinin kendisine büyük destek verdiğini, sevenlerinin kendisini yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Memleketine 15 gün önce geldiğini belirten Çocar, "Memleketime gelişte beni çok güzel karşıladılar. Konvoylarla, bayraklarla kente girdim. Herkese çok teşekkür ederim. Memleketi, evimi, şehrimi çok özlemişim." dedi.

- "Yalnız değiller"

Terörle mücadelede görev alan arkadaşlarına selam gönderen Çocar, "Bayramda yalnız hissetmesinler kendilerini. Bütün Türkiye, dualarıyla arkadaşlarımızın yanında, yalnız değiller." ifadesini kullandı.

Sağlığına kavuştuğunda mesleğine dönmek istediğine işaret eden Çocar, "İyileştikten sonra tekrar mesleğime dönmek istiyorum. O bölgede silah arkadaşlarımla beraber teröre karşı mücadele etmek istiyorum. Sağlığım elverdiği sürece bu mesleği yapmak istiyorum." diye konuştu.

- "Bir üç daha olsa vatan için, bayrak için göndeririz"

Anne Sema Çocar da oğluna kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Mesleğe başladıktan sonra oğluyla ilk kez birlikte bayram geçireceğini dile getiren Çocar, "Daha önce bayram denk gelmemişti. 3 yıldır ilk kez bu bayram birlikte olacağız, bayramı birlikte geçireceğiz." dedi.

Çocuklarının hepsini vatan sevgisi ile yetiştirdiğinin altını çizen Çocar, "Evladımızla gurur duyuyoruz. Rabbim yavruma gaziliği nasip etti, bize de onun anne babası olmayı. 3 oğlum var, bir üç daha olsa vatan için, bayrak için göndeririz." görüşünü ifade etti.

Hastanelerde çocuklarına ve kendilerine çok iyi bakıldığını anlatan anne Çocar, tüm yaralılara da şifa diledi.

- "Vatana, bayrağa kurban olsun diye eline kına yakıp gönderdik"

Baba Mahmut Çocar da "gazi babası" olarak evladıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

İnsanların gazisine sahip çıktığını belirten Çocar, "Yüce Mevlam oğluma gazilik unvanı verdi. Gururluyum. Üç oğlum var, üçünden de gururluyum. Gururla bunu taşıyacağım. Çankırı halkına teşekkür ederim. Çok güzel karşıladılar ve bizi hiç yalnız bırakmadılar." diye konuştu.

Terör operasyonlarının yapıldığı bölgelerdeki güvenlik güçlerine ve ailelerine güzel bayram geçirmeleri temennisinde bulunan baba Çocar, şunları kaydetti:

"Biz döndük, inşallah tüm yaralılar da yuvalarına döner. İnşallah bu olaylar biter ve oradaki asker ve polislerimiz de aileleriyle güzel bir bayram yapar. Oğlumla sırt sırta mücadele eden kardeşlerinin hepsi haklarını helal etsin istiyorum. Ben onları kendi çocuklarımdan ayırt etmedim, kendilerine iyi baksınlar. Biz onların arkalarındayız, inşallah bu olaylar biter, bizden sonraki nesiller böyle acılar yaşamazlar."

Baba Çocar, oğlunun eline kına yakıp gönderdiğini belirterek, "Vatana, bayrağa kurban olsun diye oğlumu eline kına yakıp gönderdik. Bu bayrağı indiremeyecekler, bu ülkeyi bölemeyecekler. Bizde böyle askerler, böyle vatan sevgisi olduğu sürece bu vatanı asla bölemeyecekler." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.