Çankırı

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

17:45 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Tatlıcı, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruş gösterdiklerini belirtti.

CHP'nin 93 yıllık tarihi boyunca darbelerin her zaman karşısında olduğunu vurgulayan Tatlıcı, "Genel Başkanımızın yaptığı açıklama ile parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara'da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir." ifadesini kullandı.

Yaşananların demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu anlatan Tatlıcı, CHP olarak cumhuriyet ve demokrasiye inançlarının başta Genel Başkanları olmak üzere bütün üyelerince kararlı şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Vatandaşların kararlı duruşunun darbeyi geri püskürttüğüne işaret eden Tatlıcı, "Tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir. Büyük Millet Meclisi, dün gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi Meclis, dün milletvekilleriyle bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir." ifadelerini kullandı.

Tatlıcı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.