Çankırı

Demokrasi şehidinin ismi gençlik merkezinde yaşatılacak

15:49 18 Ağustos 2016
Demokrasi şehidinin ismi gençlik merkezinde yaşatılacak

Çankırılı demokrasi şehidi Uhud Kadir Işık'ın ismi gençlik merkezine verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit edilen 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık'ın ismi Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'ne verildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Birçok insanın vatan ve milleti için o gece şehit olduğunu vurgulayan Haskılıç, "Gençlik merkezimizin ismini Çankırılı olan ve Ankara'da yaşayan bir kardeşimizin ismiyle değiştirdik. 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi sırasında şehit olan Uhud Kadir Işık isimli gencimizin ismini merkeze verdik." dedi.

İsim değişikliğini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bakanlığa teklif ettiklerini belirten Haskılıç, "Bakanlığımız bu teklifi çok olumlu karşıladı ve isim değişikliği oldu." diye konuştu.

Şehit Işık'ın 15 Temmuz gecesi babasıyla yaşadığı diyaloğu anlatan Haskılıç, şunları söyledi:

"Sevgili Uhud Kadir Işık olay gecesi sesleri duyunca babasıyla sokağa çıkıyor. Yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra Genelkurmay Başkanlığının önüne kadar geliyorlar. Orada babası tankları, uçakları görünce oğluna 'geri dön' diyor. Uhud 'baba, ben sağlık memuruyum, yaralılar olabilir gidelim yardım edelim' diyor. Sırtından 3 kurşunla yaralanıyor. Babası bunu gördüğünde oğlunun yanına gidip hastaneye kaldırıyorlar ama hayatını kaybediyor."

- Şehit olduğu gün astsubaylık sınavlarına girdi

Şehit olduğu gün Işık'ın astsubaylık sınavlarına girdiğini belirten Haskılıç, "Şehit olduğu gün sabahleyin Uhud kardeşimiz, astsubay hazırlık okulları sınavlarına giriyor. Beden eğitimi yeterlilik sınavını kazanıyor. Akşamına girmek istediği ordunun içindeki sahte üniforma giymiş hainler tarafından şehit ediliyor. Uhud kardeşimizin ismi Çankırı Gençlik Merkezimizde yaşatılacak. Onu her zaman minnettarlıkla anacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.