Çankırı

Çankırı'da "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı

14:27 25 Ağustos 2016
Çankırı'da "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı

AK Parti Çankırı İl Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasının yansıtıldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde açılan sergide, darbe girişiminin yaşandığı gece ve demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraflar yer alıyor.

AK Parti Kilis Milletvekili ve Çankırı Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Çankırı'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hain darbe girişimde Çankırı'nın 11 şehidi olduğunu öğrendiğini dile getiren Devecioğlu, "Ülke genelindeki şehit sayısına baktığımızda Çankırı için gurur vesilesi diyelim. 15 Temmuz'da Çankırı insanı vatanına milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır." dedi.

Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması temennisinde bulunan Devecioğlu, "Bu sergiyi gururla gezeceğim. Rabbim bizlere bir daha böyle bir ihaneti yaşatmasın. Bu ihaneti de unutmamamız gerekiyor. Bu sergiyi bu duygu ve düşüncelerle gezeceğiz." diye konuştu.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, açılışın ardından davetlilere sergiyi gezdirerek, bazı fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Açılışa, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, AK Parti Çankırı Kadın Kolları Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.