Çankırı

19 Eylül Gaziler Günü

13:30 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Çankırı'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çankırı Şube Başkanı Ahmet Çelik, yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladı.

Türk milleti tarafından bu toprakların kutsal emanet olarak korunacağını belirten Çelik, "Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır." dedi.

Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin vatan evlatları tarafından önlendiğini ifade ederek, "Kahraman gaziler sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulundular. Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir." diye konuştu.

Kore gazisi Mustafa Kurt ve İsmet İnönü Ortaokulu öğrencisi Batuhan Yeniköse de günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular.

Törene, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, Belediye Başkanı İrfan Dinç, gaziler, şehit yakınları ve kurum temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.