Çankırı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

17:17 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Çankırı'da bir parka yerleştirilen panoya vatandaşlar, kadına yönelik şiddetle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Karatekin Parkı'nda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğinin ardından parka boş bir pano yerleştirildi.

Parka gelenler, kadına yönelik şiddetle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdıkları kağıtları panoya koydu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için bu programı düzenlediklerini söyledi.

Kadınla erkeğin bütün olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Kadın başta annedir, evlattır, kız kardeştir, haladır, teyzedir. Erkek ve kadın birbirlerinin diğer yarısıdır. Bir insan diğer yarısına saygısızlık yaparsa aslında kendine saygısızlık yapmıştır. Bir yanımız bir yanımıza şiddet uygulayıp, nezaketsizlik yapmışsa aslında kendine yapmıştır." dedi.

Türk toplumunun bu konuda örnek olması gerektiğini aktaran Yıldırım, "Bizler anne, evlat, kadın, eş nedir biliriz. Toplumumuzda bu tür şiddet ifade eden durumlarla ilgili farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bizlerin bu konularda her zaman örnek olması gerekiyor." diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Bedriye Karakoç da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında ilan edildiğini anımsattı.

Kadına şiddetin insan hakları ihlali olduğunu vurgulayan Karakoç, "Kadına yönelik şiddet en çirkin en yaygın insan hakları, insanlık ayıbıdır. Bu ayıba asla ortak olmayalım. Kadınlarımızın varlığını kabul ettirmek, onların da erkekler gibi hakkı olduğunu sürekli hatırlatmak gerekiyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan kadınlar, kendilerine verilen balonları gökyüzüne bıraktı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.