Çankırı

Yıldıztepe kızakçıların gözdesi oldu

12:29 19 Şubat 2017
Yıldıztepe kızakçıların gözdesi oldu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Yıldıztepe, kızakla kaymak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

Ilgaz Dağı'nın eteklerinde İstanbul, Bursa, Ankara, Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun, Çankırı, Bartın ve Karabük başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasından kayakseveri ağırlayan Yıldıztepe Kayak Merkezi, özellikle kızakla kaymak isteyenlerin gözdesi oldu. Bölgeye aileleri ile gelen turistler, kayağın yanında kızakla kayarak hoşça vakit geçiriyor.

Yıldıztepe'ye ilk kez geldiğini ifade eden Sabina Nimetzadecan Aslan, AA muhabirine, Ankara'dan kısa sürede bölgeye geldiklerini belirtti. Aslan, "Aslen Azerbaycanlıyım ama 28 yıldır babamın işi dolayısıyla Türkiye'de yaşıyorum. Buraya ilk kez geldik ve çok beğendim. Doğal güzellikler içinde çok etkileyici bir yer." dedi.

Kayak yapmayı bilmediğini dile getiren Aslan, "Kaymayı bilmiyoruz ama kızakla kayıyoruz. Çok güzel kızak pistleri var. Kızakla kayarak çok eğleniyoruz. Burada herkes çocuğuyla, yaşlısıyla kızakla kayıyor ve çok eğleniyorlar." diye konuştu.

Ankara'dan gelen Suat Mertcan da bölgenin çok güzel pistlere sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hem kızak getirdik hem de buradan kızak kiraladık. Kızakla kaymak çok eğlenceli. Birçok insan kızakla kaymak için buraya geliyor. Bölgede birçok aktivite yapılabiliyor."

Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki otelin işletmecisi Kadir Kuşçu da Yıldıztepe'de 11 kızak pisti bulunduğunu dile getirdi.

Bölgenin kış sporlarının hemen hemen her alanına hizmet verdiğini anlatan Kuşçu, "İnsanlar burada her türlü aktiviteyi yapabilir. Kış sporlarını sevenleri Yıldıztepe'ye bekliyoruz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.