Çankırı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü

20:58 12 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü

Çankırı'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla öğrenciler 96 dilek feneri uçurdu.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Ulu Yazı kampüsünde etkinlik düzenlendi.

"Tek ses, tek yürek olalım, İstiklal Marşı'nı okuyalım" sloganıyla bin 500 öğrencinin katıldığı törende, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümünde öğrenciler 96 dilek feneri uçurdu.

KYK İl Müdürü Sadık Ak, burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın yazıldığı şartlar çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"İstiklal Savaşı'nın elemli ve kederli günlerinde İzmir işgal edilmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş, bin yıllık Türkiye tarihinde ilk defa Türk yurdunun haremi ismetine, mukaddes toprağına düşman orduları girmiştir. O zamanlar Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Böyle bir ortamda yazılan İstiklal Marşı 'Korkma' seslenişiyle başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp, her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğurulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin büyük bir şairin hissi kalbinde terennüm edilmesidir."

Yeni neslin vatanı, milleti ve istiklaline bağlı bir şekilde yetiştiğini belirten Ak, gençliğin Mehmet Akif'in izinde yürüyeceğine ve ülkesini sahipsiz bırakmayacağına inandığını söyledi.

Daha sonra üniversite öğrencisi Naime Dilekçi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Bu sırada etkinliğe katılan bin 500 öğrenci de İstiklal Marşı'na eşlik etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.