Çankırı

Ilgaz Dağı'nda "kış kurtarma" tatbikatı

20:07 14 Mart 2017
Ilgaz Dağı'nda "kış kurtarma" tatbikatı

Ilgaz Dağı'nda "kış kurtarma tatbikatı" yapıldı.

Kastamonu ve Çankırı illerinden Afet ve Acil Durum (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, 80 santimetre kar kalınlığı bulunan Ilgaz Kayak Tesisleri'nde senaryo gereği düşen helikopterde bulunanlar ile bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Kastamonu AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bir tatbikatı geride bıraktıklarını söyledi.

Afet ve acil durumlarda görevli kurumların birbirleriyle iş birliği ve müdahale kapasitelerini artırmak amacıyla tatbikat yapıldığını anlatan Küçükbayram, şunları belirtti:

"Senaryo gereği Ilgaz Dağı'nda sivil bir helikopter enerji hatlarına çarparak düştü. Düşmeye bağlı olarak enerji kesintisi nedeniyle teleferikte insanlar mahsur kalırken, bazı yerlerde de çığ meydana geldi. Kazayı uzaktan görüp yardıma gelen vatandaşlar ise sis ve tipi nedeniyle ormanlık alanda kayboldu. Kriz merkezine gelen ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etti."

Küçükbayram, zorlu şartlara rağmen ekiplerin başarıyla tatbikatı tamamladığını dile getirerek, "Tatbikatta ilk defa drone ile kriz merkezine anlık görüntü geçildi. Bu sayede kriz merkezindeki yetkililer, 3 kilometre uzaklıktaki olay yerinde yaşananları anlık izledi." dedi.

Tatbikatta 72 personelin görev aldığını bildiren Küçükbayram, ekiplerin kazazede ve mahsur kalanlara kar motoru, UTV ve amfibik araçla müdahale ederek sahra hastanelerine yetiştirdiklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.