Çankırı

Hollanda’ya tepkiler

15:54 15 Mart 2017
Hollanda’ya tepkiler

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Üniversitenin basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, ortak Avrupa kültürü yaratmayı amaçlayan, özgür bireyi merkeze alan ve ileri demokrasi devletleri olmakla övünen ülkelerin bu olaylar karşısında takındıkları tavrın kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği üyesi Hollanda'da bakanlara ve Türk vatandaşlarına karşı geliştirilen hasmane tutum ve uygulamaların şiddetle kınandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer yandan bu yaklaşım, 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında ve 1963 tarihli Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmeleri ile, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden kaynaklanan yükümlülüklerle ve Avrupa Birliği nihai hedefleriyle bağdaşmamaktadır. Üniversiteler özgür düşüncenin merkezi olmakla bu tür uluslararası gerginliklerde bilimsel aklın süzgecinden geçmiş sözleşmelere uygun davranmanın gerekliliğini hatırlatmayı, sorumluluğunun bir parçası olarak görmektedir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.